Contoh Teks Wawancara Bahasa Indonesia


GAMBAR yang dirakamkan oleh Horkin menunjukkan imej hantu di Istana Gwrych, utara Wales.

ABERGELE, Wales Seorang jurugambar, Kevin Horkin telah merakamkan gambar menyeramkan yang menunjukkan hantu seorang wanita muda di tingkap sebuah istana terbiarl di utara Wales, lapor sebuah akhbar semalam.

Gambar itu dirakamkan di lokasi yang dianggap antara paling berhantu di Britain, Istana Gwrych yang terletak di Abergele, Utara Wales.

Imej itu mencetuskan misteri kerana secara realitinya manusia tidak boleh berdiri di tepi tingkap tersebut kerana lantainya sudah pecah.

Horkin, 48, yang juga pemilik sebuah syarikat memberitahu dia melihat imej hantu itu semasa memuat turun gambarnya.

Ia merupakan hari yang dingin semasa saya pergi ke istana itu tetapi ia seakan-akan panas apabila saya berada berhampiran bangunan, kata Horkin.

Horkin percaya imej itu ialah seorang wanita yang pernah tinggal di istana berkenaan.

Dia bercadang untuk menyiasat dengan lebih lanjut mengenai imej itu dengan pasukan mencari hantu.

Istana itu dibina pada tahun 1819.

  • Lowongan Kerja BUMN PNPM Mandiri Pedesaan

    BUMN PNPM Mandiri Pedesaan membuka rekrutmen kerja dengan kualifikasi sebagai berikut: Fasilitator Kecamatan Teknik (FKT): 8 orang Asisten Fasilitator Kecamatan Teknik (Ass.FKT): 7 orang Dengan kualifikasi sebagai berikut: FK Teknik atau Asisten FK Teknik 1. Pendidikan S1 dari bidang ilmu Teknik Sipil...
  • Inilah Mobil Bertenaga Listrik dengan Kecepatan 273 Km/Jam

    MOBIL ini terlahir dari sebuah gagasan perusahaan Swedia NLV Solar AG yang menjadi pionir dalam teknologi photovoltaics dan tenaga listrik. Proyek ini tercetus saat NLV menugaskan Koeniggseg untuk mengembangkan dan merancang sebuah mobil masa depan yang menggunakan teknologi listrik dari sinar matahari...